Solved [Indev 0.54.2] Sound/Music is going too fast and starts chopping

#1
So the game's sound is simply going too fast, and then on the second loop it starts being all choppy

What I expected to happen:
Sound playing normally

What actually happened:
Music and sound effects too fast and chopping

Steps to reproduce:
1. Boot up the game
2. Get ears bleeding

Heres some information just in case it might help:
Windows 10
NVidia GeForce 1070
Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz
Using Nahimic 2+ Audio Driver

I should note that i tried reopening the game many times, and once by pure luck the sound was ok. But hasn't been alright again ever.
 

Tornado9797

Content Developer
P3D Developer
Global Moderator
#2
So the game's sound is simply going too fast, and then on the second loop it starts being all choppy

What I expected to happen:
Sound playing normally

What actually happened:
Music and sound effects too fast and chopping

Steps to reproduce:
1. Boot up the game
2. Get ears bleeding

Heres some information just in case it might help:
Windows 10
NVidia GeForce 1070
Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz
Using Nahimic 2+ Audio Driver

I should note that i tried reopening the game many times, and once by pure luck the sound was ok. But hasn't been alright again ever.
Hmm, this is a new one. I'd try deleting everything and redownloading the game again; it's entirely possible some files got messed up.

Also are you using any ContentPacks? Right now they don't work without workarounds.
 
#3
Hey, i just found the solution, turns out i didn't have OpenAL installed after all in this pc hahah

Now it works like a charm again :)
 

Tornado9797

Content Developer
P3D Developer
Global Moderator
#4
Hey, i just found the solution, turns out i didn't have OpenAL installed after all in this pc hahah

Now it works like a charm again :)
Interesting. Everyone who forgot to install OpenAL so far couldn't even open the game, but you somehow got past that.

Either way, nice to know it's working again, thanks for letting us know!
 
Top